Prínosy ružového oleja

Prínosy ružového oleja

Básnici dlhé roky chvália krásu a vôňu ruží, ale vedeli ste, že esenciálny olej z ruže ponúka viac ako len estetický zážitok? Nedávne výskumy odhalili širokú škálu potenciálnych prínosov spojených s ružovým olejom. Hoci väčšina doterajších štúdií bola malých rozsahov, prejavili sa sľubné fyziologické a psychologické účinky. V tomto článku sa zameriame na rôzne prínosy ružového oleja a spoznáme, ako ho efektívne využiť.

  1. Uľavuje od bolesti: Výskumníci predpokladajú, že aróma ružového oleja môže stimulovať uvoľnenie endorfínov, známych ako "hormóny šťastia". 

  2. Úľava od menštruačných bolestí: Pridanie ružového oleja do masáže môže poskytnúť úľavu od menštruačných bolestí.

  3. Znižuje úzkosť a stres: Ružový olej je známy svojimi relaxačnými vlastnosťami. V jednej štúdii bol účastníkom aplikovaný ružový olej na pokožku a následne boli sledované jeho účinky na najčastejšie príznaky úzkosti. Účastníci uviedli výrazne väčšiu relaxáciu po liečbe olejom. 

  4. Antibakteriálne a antifungálne vlastnosti: Výskumníci zistili, že esenciálny olej z ruže je účinný proti širokej škále mikróbov, ktoré spôsobujú infekcie. 

Použitie: Pred použitím akéhokoľvek alternatívneho alebo doplnkového ošetrenia sa poraďte so svojím lekárom o aktuálnych zdravotných problémoch, možných interakciách s liekmi alebo vedľajších účinkoch.

Pred použitím vykonajte kožný test, aby ste predišli nežiadúcim kožným reakciám u citlivých osôb. 1 kvapku esenciálneho oleja naneste na vnútorný povrch predlaktia a vmasírujte. Ak si do 24 hodín nevšimnete žiadnu zmenu, esenciálny olej môžete bezpečne použiť. Vyhnite sa kontaktu s očami a ústami, no ak sa to stane, vypláchnite veľkým množstvom vody.

Prezrite si našu kolekciu esenciálnych olejov a kvetinových olejov. 

 

 

Zdroj: Healthline

Späť na blog